Майстора и Кюстендилската изобразителна школа в Художествена галерия - Казанлък

След като се представи в галериите в Стара Загора през 2016 г. и в Габрово през 2017 г., Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора"- гр. Кюстендил гостува в нашия град с изложбата „Майстора и Кюстендилска изобразителна школа". Тя ще бъде открита в Художестве [ … ]

Read more...

 

На 7 ноември 2017 г. /вторник/ от 17,30 ч. Художествена галерия – Казанлък открива юбилейна изложба на Ненко Балкански /1907-1977/.

Read more...

 

Живопис върху текстил и коприна, както и изящна „дъждовна” инсталация реди Ваня Запрянова за рождения си ден в Галерията. На 25 октомври 2017 г. от 18.00 часа залата за временни изложби на Художествена галерия – Казанлък ще бъде отворена специално за нея и за нейните 50 ЦВЯТА ДЪЖД, както и за всички нейни приятели и почитатели!

Read more...

 

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ИЗЛОЖБА

През лятото на две хиляди и седемнайсета година се открива в град Казанлък декоративна художествена изложба ПОСОКИ. Излагането организира градската Художествена галерия, обещала да подреди  сбирка за 120 години от рождението на Иван Милев .

Най ще изпъкват по многобройност в нея не толкова картините от казанлъшкия ф [ … ]

 

В навечерието на 140-та годишнина от Шипченската епопея Художествена галерия – Казанлък приема като домакин фотодокументалната изложба „Шипченската епопея през погледа на участника в Българското опълчение Стефан Кисов“ на Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“.

Изложбата представя войната и епичните боеве за Шипка през погледа на командира на 3-а [ … ]

 
More Articles...