В залите на Художествена галерия – Казанлък по покана на Исторически музей  „Искра”  Казанлък гостува фотодокументална изложба на Регионален исторически музей – Пловдив  "РОД, СЕМЕЙСТВО, ОТЕЧЕСТВО".

Read more...

 

ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА НА ХУДОЖНИКА ПРОДАН ПРОДАНОВ

Продан Проданов е роден на 22 ноември 1926 г. в град Бургас. Завършва Художествената академия в София през 1963 г., специалност „Декоративно-монументална скулптура” при проф. Любомир Далчев.

Read more...

 

Фотодокументална изложба  посветена на 60 години от създаването на Национален парк – музей „ Шипка“ бе открита  в залата за временни изложби в Художествената галерия в Казанлък. Изложбата представлява  историческа ретроспекция на всичко онова, което се е случило с развитието на националния парк – музей от неговото създаване до наши дни.

Read more...

 

МУЗИКА И АКВАРЕЛИ В ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – КАЗАНЛЪК ПО ВРЕМЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ В ДОЛИНАТА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ

Две събития в едно предлага на казанлъшката публика Художествена галерия –Казанлък по време на тазгодишните Празници в долината на тракийските царе.

Тази събота, в рамките на Джаз-фестивала, в залата за временни изложби на Галерията ще бъде о [ … ]

 

Завърши Националният фото конкурс „И днес йощ Балканът…“, посветен на 60-годишнината от създаването на Националния парк-музей „Шипка“.

Журито класира на I място с награда от 600 лв. и Златен медал от НС Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева ” творбата "Пазители" на Веселин Бонев.

На II място с награда от 400 лв. и Сребърен медал от НС Бъ [ … ]

 
More Articles...