„Празниците на българина” гостуват в Казанлък

Габровският Дом на хумора и сатирата гостува на казанлъчани с интересна изложба от своя художествен фонд „Хумор на народите”. Тематичната колекция „Празниците на българина” включва 30 живописни творби на 24 български художници, творили в широк времеви диапазон – от началото на XX век до наши дни. Ка [ … ]

Read more...

 

Слово на Румен Денев при откриване на изложбата "По пътя" на Иван Гайдаров

Госпожи и господа! Ценители на изящното изкуство, Обгръщайки с поглед новооткритата изложба на живописеца Иван Гайдаров, сякаш надничам през 24 прозореца към една друга, появила се като по чудо действителност. Този, който ще е щастлив да притежава негова картина и да я [ … ]

Read more...

 

Изложбата на Иван Гайдаров "По пътя" е подредена в залата за временни изложби на Художествена галерия - Казанлък. Откриването е на 21 ноември 2013г. от 17:30ч. Експозицията ще остане до 8 декември 2013г.

 

Read more...

 

30.10.2013г. - Во славное имя болгарское будители от казанлъшкия край - документална изложба

В будителски дух и за продължаване народолюбивите традиции е експонираната в залата за временни изложби на Художествена галерия - Казанлък документална фото изложба под надслов "Во славное имя болгарское будители от Казанлъшкия край".

Read more...

 

Изложба Йордан Кювлиев

На 25 септември 2013г. (сряда) от 17:30ч.в залата за временни изложби в Художествена галерия - Казанлък - откриване на изложба Йордан Кювлиев (1877-1910г). Картините са от фонда на Художествена галерия "Димитър Добрович" Сливен.

Read more...

 
More Articles...